poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Tofucznica z kurkami

Tofucznica z kurkami, z czarną solą i pieprzem + razowy chleb pszenno-żytni na zakwasie z wegańskim fake meat ;)

Składniki:
tofu 450g
szczypta czarnej soli z siarką
czarny pieprz
olej
kurki podsmażone na oleju
wegańska śmietanka

Components:
tofu 450g
black salt
black pepper
oil
golden chanterelle
vegan cream














3 komentarze:

  1. i jak niebo w gębie? a tych kurek tak 250 g starczy bo u mnie kosztują majątek:D

    OdpowiedzUsuń
  2. garść wystarczy ;) A na kurki to lepiej się wybrać na 2 godziny do lasu i pogrzebać w mchu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja się nie znam na grzybach (mam jakiś taki defekt:D,ale w zamian bezbłędnie rozróżniam różne mąki-żytnie,orkiszowe, pszenne, owsiane itd łącznie z typami np 450 od 500) i boję się ,żebym rodzinę otruła

    OdpowiedzUsuń