sobota, 25 sierpnia 2012

Curly kale - braised

Jarmuż podsmażany i duszony na wiele sposobów.
Z sosem sojowym, pieprzem, kurkumą, szczyptą cząbru. Również z prażonymi orzechami nerkowca i słonecznikiem.
No i z filetem wegańskim a la ryba (z otoczką z glona) lub z wegańskimi quasi-krewetkami.
Wyroby wegańskie zwierzęco-podobne można zakupić w Berlinie w supermarketach GoAsia albo zakosztować w Loving Hut w Warszawie czy w Pradze.

Obiad do pracy nr 1: prażona i ugotowana kasza jaglana z płatami glonów + ugotowane ziarno jęczmienia + prażone orzechy nerkowca i nasiona słonecznika + duszony jarmuż (na koniec zmieszany z jęczmieniem, doprawiony sosem sojowym, kurkumą, pieprzem, ostrą papryką, kozieradką, cząbrem oraz odrobiną sojowej śmietanki alpro) + smażony filet a la ryba. Wszystko wegańskie i smaczne.
 







Obiad do pracy nr 2: podsmażony i duszony jarmuż z kurkumą, pieprzem, ostrą papryką, sosem sojowym + ugotowany jęczmień łuskowy + smażone wegańskie krewetki z GoAsia Supermarkt.
















Duża paczka jarmużu ok. 4,50zł
Filety a la ryba ok. 2-4Euro
Krewetki wegańskie ok. 3Euro
Nerkowce ok. 40-50zł/kg
Jaglanka, jęczmień - po taniości ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz