niedziela, 30 września 2012

Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana:
- 4 niewielkie ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na parze
- podzielić w małe cząstki liście sałaty
- dodać sporą garść kiełków np. lucerny, brokuła
- uprażyć na suchej patelni garść pestek dyni i łyżkę sezamu
- pokroić pół kostki tofu marynowanego i kawałek sera wegańskiego mozarella - użyłam Veganline, jest niezły do sałatek (gorzej na pizzy - nie polecam)
- dressing: 3 łyżki śmietany sojowej alpro + 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka oleju z lnu + łyżeczka musztardy delikatesowej + pieprz
Wszystko wymieszać. Najlepsze na ciepło - z ugotowanymi ziemniakami.















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz