Kasza jaglana z jarmużem i kulkami krewetkowymi wegańskimi.
- szklankę jaglanki uprażyć w suchym rondlu, zalać wrzątkiem w proporcji 1:2, dodać kawałek glona i gotować na małym ogniu (będzie gotowa gdy woda wyparuje/zostanie pochłonięta przez kaszę - bardzo szybko jest dobra)
- kulki krewetkowe podsmażyć na oleju (najlepiej w woku) - kulki weganskie nabyłam w Berlinie u Azjatów;
- wyjąć kulki z woka, smażyć pokrojone liście jarmużu z dodatkiem sosu sojowego, dodać pokrojoną paprykę czerwoną, następnie pokrojone czarne oliwki, dolać trochę wody, przykryć i dusić do miękkości, na koniec dodac usmażone kulki 'krewetkowe', dodac pieprzu
- na koniec mozna przełożyc jaglankę do woka z warzywami, wymieszać i podawać na ciepło.
wtorek, 2 października 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz