Cashew cheese. Serek z nerkowców.
100% vegan
Składniki na serek biały wegański z nerkowców:
-szklanka nerkowców namoczona na noc w wodzie z kiszonych ogórków
-pieprz, szczypiorek, ewentualnie sól czarna siarkowa
Namoczone nerkowce zmiksować w blenderze z odrobiną soku z kiszonych ogorków. Użyłam bardzo małej ilości soku.
Podawać z chlebem razowym.
Serek zrobiłam na podstawie przepisu ze strony wegetarianka.blox.pl:
wtorek, 2 października 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Musi być pyszny! Kilka razy widziałam ten przepis, ale do tej pory się nie skusiłam na wypróbowanie. Chyba to zmienię :)
OdpowiedzUsuńzjadlam kanapki z tym serkiem na kolację, bardzo wciąga ;) smak porównywalny z twarożkiem i serkiem homo - dzięki kiszonce kwaskowy. polecam dodać pieprz i sól czarną (zapach i smak daje jajeczny - tzw. sól jajeczna :)
Usuń