Cashew cheese. Serek z nerkowców.
100% vegan
Składniki na serek biały wegański z nerkowców:
-szklanka nerkowców namoczona na noc w wodzie z kiszonych ogórków
-pieprz, szczypiorek, ewentualnie sól czarna siarkowa
Namoczone nerkowce zmiksować w blenderze z odrobiną soku z kiszonych ogorków. Użyłam bardzo małej ilości soku.
Podawać z chlebem razowym.
Serek zrobiłam na podstawie przepisu ze strony wegetarianka.blox.pl: 
wtorek, 2 października 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png.jpg)
.png)
.png)
 
 
 

Musi być pyszny! Kilka razy widziałam ten przepis, ale do tej pory się nie skusiłam na wypróbowanie. Chyba to zmienię :)
OdpowiedzUsuńzjadlam kanapki z tym serkiem na kolację, bardzo wciąga ;) smak porównywalny z twarożkiem i serkiem homo - dzięki kiszonce kwaskowy. polecam dodać pieprz i sól czarną (zapach i smak daje jajeczny - tzw. sól jajeczna :)
Usuń