wtorek, 2 października 2012

Cashew cheese. Serek z nerkowców.

Cashew cheese. Serek z nerkowców.
100% vegan

Składniki na serek biały wegański z nerkowców:
-szklanka nerkowców namoczona na noc w wodzie z kiszonych ogórków
-pieprz, szczypiorek, ewentualnie sól czarna siarkowa

Namoczone nerkowce zmiksować w blenderze z odrobiną soku z kiszonych ogorków. Użyłam bardzo małej ilości soku.
Podawać z chlebem razowym.










Serek zrobiłam na podstawie przepisu ze strony wegetarianka.blox.pl:


2 komentarze:

  1. Musi być pyszny! Kilka razy widziałam ten przepis, ale do tej pory się nie skusiłam na wypróbowanie. Chyba to zmienię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zjadlam kanapki z tym serkiem na kolację, bardzo wciąga ;) smak porównywalny z twarożkiem i serkiem homo - dzięki kiszonce kwaskowy. polecam dodać pieprz i sól czarną (zapach i smak daje jajeczny - tzw. sól jajeczna :)

      Usuń