Lazania z serem mozarella Cheezly:
- 6-9 płatów makaronu do lazanii namoczonych we wrzątku
- beszamel: w rondlu rozgrzać olej, wsypać białą mąkę 2 łyżki, podsmażyć mieszając, dolać napoju sojowego, dosypać startej gałki muszkatołowej 1-2łyżki i łyżkę pieprzu, zestawić z ognia
- warzywa gotowane na parze: użyłam różyczek brokuła, plastrów papryki czerwonej, pokrojonych liści jarmużu, pokrojonej dyni hokkaido (małej)
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy beszamelem, wykładamy część warzyw - dołożyłam plasterki tofu marynowanego i kawałki pomidorów.
Na warzywa wykładamy plastry makaronu i smarujemy beszamelem. Znowu warzywa i makaron i beszamel.
Na wierzch płaty makaronu i ser mozarella Cheezly (wegański).
Piec w piekarniku pod przykryciem ok. 45-1h.
Podałam z sałatą i kiełkami ;)
niedziela, 30 września 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz