niedziela, 2 września 2012

Placek drożdżowy z gruszkami

Placek drożdżowy z gruszkami.

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, 1/2 szklanki cukru, napój sojowy lub migdałowy lub woda, cynamon do posypania, suszone drożdże (2 paczki).
Wszystko oprócz cynamonu zmieszać, wyłożyć na wierzch uformowanego dowolnie ciasta pokrojone gruszki, posypać cukrem, cynamonem, można też mąką z sezamem (dałam 2 łyżki).
Piec w 180-190 stopniach do zbrązowienia ciasta na brzegach (około 50-60minut).
Stosując drożdże suszone nie trzeba robić zaczynu.


























Vegan yeast cake recipe. Cake with pears.

Ingredients:
- 3 pears
- 2 cups  flour
- 1/2 cup sugar (brown or white)
- 2  packages dried cake yeast
- 1 cup almond milk or soy milk or water
- 1/3 cup vegetable oil
- cinnamon 2 tsp
Mix flour, sugar, yeast, milk and oil together. Preheat oven to 180-190 degrees.
Slice pears and put on top of cake. Bake it about 50-60 minutes.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz