niedziela, 23 maja 2010
Wegański placek z rabarbarem
Wegański placek z rabarbarem na bazie ciasta biszkoptowego:
Ciasto:
mieszamy 2 szklanki mąki białej, 1 szklankę cukru, pół szklanki oleju, szklankę mleka sojowego, łyżeczkę proszku do pieczenia oraz dodajemy garść zmielonego siemienia lnianego.
Rabarbar kroimy w kostkę i wysypujemy na wyłożone do okrągłej formy ciasto.
Pieczemy w 200 stopniach 40 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
aż mi ślinka pociekła :-)))
OdpowiedzUsuńte zdjęcia są zdecydowanie za pyszne.. teraz nie będę mogła przestac myślec o rrrabarbarze!
OdpowiedzUsuńsłodko-kwaśne przepychoty! :D
OdpowiedzUsuńno i zakalec, nie wiem dlaczego ;(
OdpowiedzUsuń