Goko
Wozna Street, Poznan, Poland
sushi restaurant
vegan sushi sets, salads, miso shiru, green tea...
My favourite salad is Agedashi tofu (deep fried silken tofu served in a hot tentsuyu broth made of dashi, mirin, and Japanese soy sauce, and topped with finely chopped negi (a type of spring onion), grated daikon or katsuobushi (dried bonito flakes) are sprinkled on top).
Agedashi tofu is an old and well-known dish. It was included in a 1782 Japanese all-tofu cookbook entitled Tofu Hyakuchin (literally "One hundred Tofu"), along with other tofu dishes such as chilled tofu (hiyayakko) and simmered tofu (yudofu).
My favourite sushi- Kanpyo maki.
Ulubione dania:
Agedashi tofu - smażone silken tofu z papryką, cebulką, pieczarkami, sałatą, słodkim sosem, sezamem. Duży talerz ciepłego jedzenia, zalezy kto akurat przygotowuje, za każdym razem ten talerz wygląda inaczej, warto wspomnieć kucharzowi aby dobrze wysmażył tofu ;) [28zł]
Hosomaki z marynowaną tykwą.
sobota, 8 grudnia 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz