poniedziałek, 3 października 2011

Wegańskie babeczki z bananami










Wegańskie babeczki z bananami:

2 rozgniecione banany
1/2 szklanki oleju roślinnego
1/2 szklanki cukru brązowego
1,5 szklanki mąki pszennej razowej (najlepiej razowej)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki wody
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka zarodków pszennych (niekoniecznie)
1 łyżka mąki z ciecierzycy lub soi (niekoniecznie)
trochę gorzkiej czekolady w kawałkach
namoczone rodzynki i orzechy laskowe
W misce zmiksować rozgniecione banany z olejem i cukrem, dodać mąkę, proszek, wodę, wiórki i zarodki i zmiksować. Dodać rodzynki, orzechy i czekolade i wymieszać łyżką.
Wyłożyć do foremek i piec 30 minut w 180 stopniach.

2 komentarze:

  1. Widzę,że obie nas naszło na bananowe muffiny :) Pięknie Ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  2. dzięki! jednak nie jestem zadowolona z wysokości i kolejne będę piec drożdżowe!

    OdpowiedzUsuń