niedziela, 19 września 2010
Pierogi ruskie z tofu
Pierogi ruskie z tofu:
5 ziemniaków
ok. 300 g tofu
3 cebule
pieprz, sól
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy ciasto na pierogi: mieszamy 3 szklanki mąki, 3/4 szklanki wody, 2 łyżki oliwy, 1/2 szklanki mleka sojowego lub ryżowego (najlepiej bez cukru). Ugniatamy. Wałkujemy. Wycinamy formą do pierogów krążki ciasta.
Farsz: w jednej misce ugniatamy ziemniaki, tofu, 1 łyżkę oleju, podsmażoną cebulkę i przyprawy.
Nadziewamy. Gotujemy.
Podajemy na ciepło, polane podsmażoną na złotobrązowo cebulką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam
OdpowiedzUsuńno proszę, a mnie dzisiaj nachodziło na pierogi i postanowiłem, że jutro zrobię i wrzucę na bloga. A teraz to na plagiat będzie wyglądało :):)
OdpowiedzUsuń