Składniki:
garść daktyli, łyżka rodzynek, łyżka jagód acai
wiórki kokosowe (zmielone)
garść migdałów (zmielonych)
1,5 szklanki namoczonych nerkowców
1/4 szklanki syropu z agawy
1/3 szklanki oleju kokosowego
sok z cytryny
karob 2 łyzki
borówki
niedziela, 29 lipca 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ale świetny torcik, tylko co z czym połączyć ,aby był taki efekt jak na zdjęciu , mniam?
OdpowiedzUsuńskładniki podalam - spoina to olej kokosowy, który przed dodaniem upłynniamy umieszczając słoik z olejem w gorącej wodzie. W cieple olej zmieni postać ze smalcowatej na płynną i przezroczystą. Mieszamy to z masą z nerkowców i migdałów i wiórków kokosowych oraz z syropem z agawy (zamiast cukru) oraz z karobem lub kakao. Ja masę wykładam na talerz, na który kładę część tortownicy aby masa się nie rozpłynęła na boki. Mrozimy to ok. 2 godziny, potem przechowujemy w lodówce. Olej kokosowy w zimnie zmieni postać na stałą i da zwarte ciasto :)
OdpowiedzUsuńdziękuje za wyjaśnienia*
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis i wyjaśnienie. Udało mi się ostatnio przygotować tort bez klapy i z chęcią wypróbuje Twoje pomysły na przełożenie biszkoptów. Mój pożeracz tortów na pewno się ucieszy ;).
OdpowiedzUsuń