Ciasto czekoladowe z nadzieniem owocowo-orzechowym:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru trzcinowego nierafinowanego
- 1 szklanka napoju sojowego (albo maślanki w wersji wegetariańskiej)
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- 2 łyżki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
Składniki wymieszać w misce, dodać wody jeśli trzeba. Wyłożyć do formy i piec ok. 45 minut w 190 stopniach C.
Pozostawić do wystudzenia, przekroić na 3 warstwy i smarować warstwy dżemem wiśniowym oraz wegańską nutellą ( przepis: http://kuchniawege.blogspot.com/2013/09/vegan-raw-nutella.html )
Wierzch ciasta posmarować czekoladą uzyskaną z zagotowanych składników:
- 1 łyżka margaryny lub masła
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki wody
poniedziałek, 9 września 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz