Rozpływający się w ustach placek drożdżowy z rabarbarem:
- w misce wymieszać 3 szklanki mąki (można mieszać razową z oczyszczoną), 2/3 szklanki cukru trzcinowego lub z buraków, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 2 opakowania drożdży suszonych z wodą lub napojem sojowym
- ciasto zagnieść
- ja wykładam ciasto o kleistej konsystencji na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- przygotować rabarbar: kilkanaście łodyg umyć i pokroić i wyłożyć na ciasto
- posypać kruszonką przygotowaną z 1/2 kostki margaryny, szklanki mąki i 1/2 szklanki cukru
- piec ok. 50-60 minut w 190-200 stopniach
piątek, 24 maja 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz