poniedziałek, 20 maja 2013

Boczniaki po grecku

Boczniaki po grecku:

(a la ryba po grecku)
- 2 cebule i białą część pora kroimy drobno i smażymy na oleju rzepakowym
- 6 marchewek, 1 pietruszkę i 1 selera trzemy na tarce w paski, wrzucamy na olej w garnku,
zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego i gotujemy
- ugotowane starte warzywa mieszamy w garnku z podsmażoną cebulą i porem, dodajemy koncentrat pomidorowy albo duszone pomidory
- boczniaki obtaczamy w mące i smażymy z dwóch stron
- usmażone boczniaki przekładamy w naczyniu na zmianę z warzywami

Można podawać na ciepło i zimno.











1 komentarz:

  1. mało fotogeniczny, ale świetny obiad! chętnie wypróbuję boczniaki podane w taki sposób

    OdpowiedzUsuń