środa, 9 maja 2012

healthy food

zdrowe pokarmy, które można długo przechowywać i warto je mieć w spiżarni na wypadek głodu ;)
 suszone morele bio (wyłącznie niesiarkowane) - na piękną skórę i długie włosy ;)
 ryż brązowy - zawiera witaminy i minerały, których ten biały jest w dużej mierze pozbawiony
 kasza jaglana - dobra na wszystko ;)
 sezam niełuskany bio - idealny prażony, jako posypka sałatek lub składnik gomasio
 żyto - prawda, że zdrowsze to aniżeli biała bułka? ;)
 glony wakame i kombu - źródło cennych minerałów
 czarna soja - można zrobić własne tofu ;)
płatki orkiszowe

2 komentarze:

  1. glony wakame - moj najwiekszy problem, mam z 4 wielkie sloje tego ustrojtwa i jak na razie nie znalazlam dobrego przepisu zeby je zurzyc! no, moze salatka z ogorkiem i wakame i sosem sezamowym, ale ile mozna... masz jakis fajny pomysl?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my gotujemy z dodatkiem tych glonów jaglankę i potem zjadamy z dodatkiem duszonych warzyw ;)
      Jakoś się przełknie ;)

      Usuń