kurkuma - dodaję ją do sosów, zup, panierek (podobno zawiera substancje chroniące męską prostatę przed przerostem i rakiem oraz nowotworami w ogóle - w mieszance z papryką i pieprzem)
 mąki razowe - z żytniej robię zakwas na chleb, który piekę z mieszanki żytniej i pszennej, pszenna dobra na naleśniki i ciasta
 tani cukier, najciemniejszy z serii (oczywiście wyciąg z agawy zdrowszy)
seitan - gdy najdzie ochota na steka czy roladki z ogórkiem. cruelty free!
środa, 9 maja 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)




 
 
 

Kurkuma poza tym, że jest prawdopodobnie bardzo zdrowa, jest też jakby radosna! Ostatnio lubię nią barwić włoskie duszone warzywa z tofu-kostką, które potem lądują na śniadaniowych tostach o 6 rano.
OdpowiedzUsuńProsze o dokladny przepis na zakwas na chlebek. Majac zakwas nie musze juz dodawac drozdzy?
OdpowiedzUsuń