czwartek, 21 czerwca 2012

ave seitan ! ;)

Seitan or  fake meat, wheat gluten, mock duck, gluten meat.

Just mix it with water (1:1) and form as you want. Boil in vegetable broth for 20 mins. 
Now you can do fake meat meal as you wish - as a chicken or liver... ;)

Gotowy proszek mieszamy z wodą (1:1), formujemy rękami dowolną bryłę i kroimy. Gotujemy w warzywnym wywarze ok20minut.
Ugotowane płaty są gotowe do smażenia bądź pieczenia z przyprawami - dowolnie.

























4 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię nawet seitan, tylko ja robię go z po prostu z mąki :)
    Często jadasz seitan? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nieczęsto, bo zdrowe to to nie jest ;)
      no ale mój blog nie o zdrowiu - 'żarłok' :)

      Usuń
  3. Dobry seitan nie jest zły, a skojarzenia z wymową mam podobny do Twoich :D

    OdpowiedzUsuń