Seitan or fake meat, wheat gluten, mock duck, gluten meat.
Just mix it with water (1:1) and form as you want. Boil in vegetable broth for 20 mins.
Now you can do fake meat meal as you wish - as a chicken or liver... ;)
Gotowy proszek mieszamy z wodą (1:1), formujemy rękami dowolną bryłę i kroimy. Gotujemy w warzywnym wywarze ok20minut.
Ugotowane płaty są gotowe do smażenia bądź pieczenia z przyprawami - dowolnie.
czwartek, 21 czerwca 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńLubię nawet seitan, tylko ja robię go z po prostu z mąki :)
OdpowiedzUsuńCzęsto jadasz seitan? :)
nieczęsto, bo zdrowe to to nie jest ;)
Usuńno ale mój blog nie o zdrowiu - 'żarłok' :)
Dobry seitan nie jest zły, a skojarzenia z wymową mam podobny do Twoich :D
OdpowiedzUsuń