Seitan pork chops with plums.
Seitan a'la schab ze śliwką.
Mix seitan pulver with water (1:1).
Add the plums and shape seitan into roulade.
Boil in vegetable broth for 20 mins.
Fry it with soy sauce in oil, add dried plums and water.
!Add spices: thyme, marjoram, savory, salt, black pepper, oregano...
And simmer about 15 mins.
Seitana w proszku mieszamy z wodą, formujemy a'la schab, nadziewamy suszonymi śliwkami i gotujemy ok.20 minut.
Ugotowany seitan przekładamy na patelnię i smażymy na oleju z sosem sojowym (seitan będzie złotobrązowy). Dodajemy przyprawy. Można zamarynować seitana, ale na jedno wychodzi ;)
Dodałam tymianek świeży, majeranek świeży, oregano świeże, cząber suszony, pieprz, sól.
Następnie dusimy pod przykryciem.
sobota, 30 czerwca 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Robiłam podobny jakiś czas temu, tyle że 'schab' nadziewany był śliwkami i morelami głównie, bardzo polecam to połączenie :).
OdpowiedzUsuń