sobota, 30 czerwca 2012

Seitan pork chops with dried plums

Seitan pork chops with plums.
Seitan a'la schab ze śliwką.

Mix seitan pulver with water (1:1).
Add the plums and  shape seitan into roulade.
 Boil in vegetable broth for 20 mins. 
Fry it with soy sauce in oil, add dried plums and water. 
!Add spices: thyme, marjoram, savory, salt, black pepper, oregano...
And simmer about 15 mins.

Seitana w proszku mieszamy z wodą, formujemy a'la schab, nadziewamy suszonymi śliwkami i gotujemy ok.20 minut.
Ugotowany seitan przekładamy na patelnię i smażymy na oleju z sosem sojowym (seitan będzie złotobrązowy). Dodajemy przyprawy. Można zamarynować seitana, ale na jedno wychodzi ;)
Dodałam tymianek świeży, majeranek świeży, oregano świeże, cząber suszony, pieprz, sól.
Następnie dusimy pod przykryciem.



























1 komentarz:

  1. Robiłam podobny jakiś czas temu, tyle że 'schab' nadziewany był śliwkami i morelami głównie, bardzo polecam to połączenie :).

    OdpowiedzUsuń