niedziela, 30 stycznia 2011
Kopytka (PL: 'small hooves').
Wegańskie kopytka:
- 1/2-3/4 kg ziemniaków (lub dowolna ilość)
- mąka biała lub razowa (jak najmniej)
- łyżka oliwy z oliwek, ewentualnie 1 łyżka mąki sojowej
- mąka ziemniaczana (2 łyżki)
- sól
Ziemniaki gotujemy w mundurkach (lub bez, jak kto woli).
Obieramy ze skórek i miażdżymy w misce. Mieszamy z mąką.
Formujemy rulon i kroimy po skosie.
Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy kilka minut.
Vegan dumplings (PL: 'small hooves') - made of mashed potatoes and flour; without a filling.
Ingredients:
- potatoes 1/2 - 3/4 kg
- white flour or wholemeal (about 1/6 glass)
- olive oil or soya flour (just a little bit)
- potato flour (not necessarily)
- salt
Boil the potatoes (in jackets or unskinned).
Crush the potatoes (unskinned) and mix with the rest of ingredients.
Form the dough (cylindrical in shape) and cut it diagonally.
Drop dumplings into boiling salted water. Cover and boil a few minutes.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz