Pączki:
- zmieszać w misce: 3-4 szklanki mąki, cukier puder, 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki oleju rzepakowego, 2-3 paczki drożdży suszonych 7g, odpowiednią ilość wody lub napoju sojowego.
Aby nie chłonęły później tłuszczu można dodać spirytusu, wina itp.
- pozostawić do wyrośnięcia ciasto w ciepłym miejscu
- gdy ciasto zacznie rosnąć formować łyżką małe porcje (płaskie placki) i nadziewać powidłami śliwkowymi, formować kulki i odłożyć je na papier do pieczenia do wyrośnięcia
- kiedy zaczną rosnąć, rozgrzać w naczyniu olej rzepakowy i smażyć pączki z dwóch stron
niedziela, 28 lipca 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz