środa, 26 maja 2010

Torcik kawowy






Biszkopt - jak poprzednio, z odrobiną siemienia lnianego i aromatu rumowego.

Masa: budyń śmietankowy, pół kostki margaryny, zaparzona i schłodzona kawa mielona (bez wody), cukier puder, cukier waniliowy. Miksujemy.

Biszkopt kroimy na pół, nasączamy wywarem z kawy, smarujemy kremem kawowym i obkładamy krojonym drobno ananasem (surowym).

1 komentarz:

  1. Cześć,
    Przepis wygląda na bardzo ciekawy, zawsze lubiłam masy kawowe, więc super byłoby móc wreszcie zrobić wegańską masę kawową i przypomnieć sobie ten smak. Niestety nie przekonują mnie do tej pory wegańskie masy budyniowe. Ogólnie w pieczeniu mam sporo doświadczenia i dawnymi czasy nie raz robiłam masę budyniową, nie korzystając nawet z takiego gotowego budyniu w proszku i nie miałam z tym problemu. Jednak wegańska masa budyniowa nie wyszła mi już 2 x. Raz próbowałam na mleku sojowym a raz na kokosowym. Może kwestia złego przepisu. Mleko sojowe po zagotowaniu wygląda jednak zupełnie inaczej niż mleko krowie.

    Jak przygotowujesz taką masę? Mogłabyś napisać dokładnie, krok po kroku wskazówki dla żółtodzioba? :)

    OdpowiedzUsuń